Vinterfriluftslivskurs 6-8 mars med hundekjøring

21.01.2020

— Bli en tøffing — Vinterfriluftsliv, litt mer styr men en ufattelig mestringsfølelse å ulidelig flott

Bli med på leirskole for voksne! Friluftsliv midtvinters er spesielt. Man er ofte alene i naturen, og får naturopplevelser man ikke får andre deler av året. Du opplever stor mestring og er utvilsomt en skikkelig tøffing!

Jeg ønsker å lære deg hvordan du kan gjøre din tur i vinterfjellet trygg og trivelig, og samtidig utfordre deg litt. Du skal lære noen basisferdighet for vinterfjellet som kommer godt med enten du skal på dagstur, hytte-til-hytte-tur, telttur, snøhuletur eller topptur.

Kurset retter seg inn mot deg som har noe friluftslivserfaring fra før, og vil lære mer om hvordan du planlegger og gjennomfører vinterturer i fjellet. Vi tar for oss aktuelle tema som bekledning, turplanlegging, bål, mat, orientering og isfiske i vinterfjellet, unngå skredterreng og overnatting ute i snøhule, kantgrop og telt.

Vi møtes på Sjodalen Hyttetun, har et hyggelig kveldsmåltid og litt teori og sover i hytter første natten.
Lørdag starter vi med hundekjøring, der du selv får i oppgave å spenne hundene og kjøre sleden i fjellet en times tid, en unik opplevelse!

Etter lunch drar vi på skitur, og natt til søndag overnatter vi etter planen i selvbygd snøhule. Lavvo med ovn er tilgjengelig som backup. Med andre ord, denne helga blir det litt-om-alt og en innføring som kan hjelpe deg i gang i vinterfjellet.

Vi kommer ikke til å gå veldig langt, maks 3-4 km pr dag, så denne gangen er ikke skiutstyret så viktig. Fjellski med varme lærsko anbefales eller randosko og varme vintersko i sekken/pulken. Det finnes noe utstyr til leie, hvis du trenger.

Snaks/mellommåltid stiller deltagerne med selv, utemidddag lørdag og frokost søndag er inkludert i prisen av 3600,- . 

Påmelding og betaling vipps 546574/tommymultisport eller kort

Utstyrsliste og eventuelle forandringer vil bli sendt ut per e-post etter påmelding.

Krav til deltakerne
Utstyr til å klare seg ute i dårlig vær i høyfjellet vinterstid, dvs. gode klær som tåler både vind og kulde, liggeunderlag, vintersovepose (evt to tresesongsposer) ski til bruk i fjellet, hodelykt og sekk som rommer dette. Som skrevet blir turene ikke så lange så kondisjon er ingen begrensende faktor.


eventet på facebook