Skredkurs Gjendesheim 25-27 mars

25.09.2021

Opptur i vente!

Tekst fra Gjendesheim DNT Trivelige og svært erfarne Tommy Aslaksen - også kjent som TommyMultisport - inviterer til lærerikt og sosialt toppturkurs på Gjendesheim. Ses i høyden!

Ønsker du å ta tryggere valg i vinterfjellet? Ønsker du å bli mer stabil opp som ned fjellet? Bli med på tur å skaff deg kunnskap for å gjennomføre egne toppturer!

Vi skal stort sett være på fjellet, nyte god mat og koselige kvelder på Gjendesheim turisthytte - DNT sin storstue i Jotunheimen.Har du litt erfaring med alpint eller snøbrett fra før, men mangler den nødvendige kunnskapen om skred og andre viktige erfaringer om vinterfjellet, er dette kurset for deg. 

Vi jobber også med teknikk opp som ned, sikker turplanlegging og gjennomføring, kjenne igjen terreng, hellningsmålinger kameratredning og masse mer.Kurset har base på Gjendesheim. Området egner seg veldig godt for kurs da man er raskt inn i terrenget, variert vanskelighetsgrad (klassifisering) og mange fjellsider med varierende terreng og snøforhold.Målet er at vi skal være mest mulig ute på tur gjennom hele helga og noe teori.

KURSPLAN:
- Oppmøte fredagskveld med kursstart kl 21.00 med teori og kos
- Frokost og kort teori lørdag morgen, ut på tur hele dagen. Oppsummering, teori og middag på kvelden
Frokost og kort teori søndagsmorgen, ut på tur. Kurset avsluttes ca kl 15.00Hva lærer du på kurset:
- Turplanlegging, kart og kompass
- Tyde skredvarsel og andre hjelpemidler
- Hvordan unngå skredterreng
- Sikre veivalg, opp og ned etter snøforhold og vær
- Kjøreteknikk på ski nedover og gåteknikk
- Riktig utstyr, pakking av sekk og andre nødvendige forberedelser
- Enkel skredkunnskap og bruk av skredsikkerhetsutstyrMÅLTIDER:
Middag lørdag samt to frokost og lunch er inkludert. Gjendesheim har skjenkebevilling. Også mulig å bestille mat fredagskvelden.PRIS:
Hele pakken med mat, overnatting og kurs koster 4900,- Maks 6 deltagere

PÅMELDING:
Book overnatting på https://gjendesheim.dnt.no/bestilling/ og skriv "Toppturkurs" i kommentarfeltet i bookingløsningen. Du vil ta betale oppholdet direkte i bookingløsningen, og få fakturert resten av kursbeløpet på totalt 4900,- (fratrukket betalingen for oppholdet) per e-post!


Spørsmål opphold:
Mail: gjendesheim@turistforeningen.no
Telefon: +47 612 38 910Spørsmål til kursholder; post@tommymultisport.no

OM GJENDESHEIM:
Fjellgeit eller førstereis -​​​​​​​ på Gjendesheim finner du fjelleventyr fra øverste fjellhylle i hele vinter. Velkommen til Jotunheimen og Besseggen i hvitt!OM KURSHOLDER:
Hatt base i Hemsedal og Romsdal og stor tilknytning til Jotunheimen gjennom mange år. Holder titalls skred-, topptur- og frikjøringskurs hver sesong, landet rundt NF skredinstruktørutdanning, tidl alpinist og et helt liv i fjellet