Oppkjøring til stisykkelsesongen

25.03.2019

I denne perioden er ingen trening feil trening så gjerne gjør mye av det du har lyst til, da blir det ofte også mange timer av det til slutt. Men få gjerne med deg noen hovedaktiviteter

Langkjørtrening.

Dette er trening i pratetempo. Her får hjertet får jobbet med fullt slagvolum, ved stort tempo klarer ikke hjertet det! Er du glad i toppturer på ski har du en stor fordel, for her er det mye pratetempo i mange timer med mye skravling og kos! Langrenn har selvsagt mye de samme kvalitetene eller en løpetur i marka med gode venner med kaffe i sekken. La sykkelen hvile litt i en måned tid, både for å få overskudd i «sykkelmusklene» og «sykkelhodet» Kjenn på følelsen å virkelig ha lyst å sykle igjen

Styrketrening

Det er mange grunner til at syklisten bør trene mye styrke i denne periode. I sesong har man mindre tid og overskudd til det. En sterk buk vil gi et bedre tråkk, så prioriter mye mage og rygg trening! Styrketrening er viktig for å tåle mye «juling» når det slår å rister som aller mest. Det gjør også at muskler «samarbeider» bedre. Det gjør at flere muskler hjelper deg til å gjøre den samme jobben. Når man blir sliten vil også «styrkemusklene» hjelpe deg å holde teknikken og vil hjelpe deg å ta ut det siste!

Det hjelper deg også forebygge skader, for en skade vil selvsagt sette deg ut eller minska muligheten til å sykle, og lite er verre enn det!

Bruk gjerne typisk crossfit «utholdene» styrketrening blandet med mekanisk styrke og tunge løft. Se filmen på en typisk styrke økt mot syklister men ikke glem basisøvelsene heller, Som knebøy, markløft, pressøvelser som brystpress og draøvelser som hangups, roing med mer. 

Hverdagsaktiviteten 

Vi voksne sitter 9 timer hver dag og her er det masse muligheter å få gratis trening selv om man ikke tenker 1 minutts aktivitet er trening. Men for den som trener tre ganger i uka, får du betydelig mindre fremgang om resten av dagene er passive. Her er netopp hverdagsaktiviteten en gullgruve. Det kan være å gå trappa på jobb, gå til jobben, ta sekken på handleturen, ta noen øvelser i lunchen og så videre. Mange av våre beste endurosyklister er småbarnsfedre, og mye av grunnen er selvsagt et helt liv med trening men også at de er nødt til å tenke mest mulig hverdagsaktivitet på grunn av en strikt familieplan! Lær av de beste!