Lev positivt!

21.08.2019

Forlat et menneske litt gladere enn når du møtte de.

Hvor hyggelig er det ikke når du står med to varer i hånden og personen foran deg med familiens handlevogn ber deg gå forbi! Du føler deg nesten litt forlegen at noen er hyggelige bare for at de vil være det! Eller et smil til damen du holder døren oppe for, et slikt uforpliktende smil og gest gjør godt! Gled deg selv med å glede andre!

Hormonjakt

Vi er på stadighet på jakt etter følelser, enten de er positive eller negative. Mange tar av feil i krysset og leter etter de negative følelsene, det å få være negativ! Hormoner styrer vår sinnestemning, fravær av dette hadde gitt oss en grå grøt av en hverdag hele tiden. Vær glad for hormonene men få de riktige frem. En rask løsning kan være aktivitet og trening, som gir deg masse av lykkehormonenen som endorfinene og serotoninene. De henger i hele dagen!

Media vet at negativitet selger og negativitet engasjerer. Avisene er fulle av negative ladet og pompøse ord. Gladhistorier er av lavere nyhets interesse og engasjerer mindre. Hva snakker man om i køen på butikken, eller pauserommet? Prøv å styr samtalen i en positiv vinkel, la deg ikke bli dratt med i en negativ tankesett!

Snu din holdning til det du er negativ til

Hater du snø så begynn å bruk den! Sliter du i kulden kom deg ut og vær aktiv. Er der for mye negativitet og klaging ved lunchen, finn deg et annet bord. Hater du mørket, kjøp en sterk hodelykt å kom deg ut! Hater du jula fordi det er bare stress, så stress ned da for all del! Finn ut hvordan jula kan bli en positiv høytid for deg!

En amerikansk forskning fikk sine Forsøkspersoner til å skulle skrive alt det negative ned på lapper for så rive de i stykker, å kaste de. Dette hadde vist seg være meget effektivt for å snu negative følelser. Kronisk negative personer som hører noe slikt tenker at dette ikke hjelper og er for dumt. Kronisk positive synes dette er en gullide! Hvordan tenker du?

Det er lov å ha dårlige dager

Man kan ikke alltid være positiv, men man kan gi uttrykk for dette. Du trenger ikke spre din elendighet over på andre. Vi må ha dager som er nede på skalaen, ellers så har vi ingen oppturer. Solskinn for Somalieren har ikke samme gleden som det har for Bergenseren. Får du kake hver dag, forsvinner gleden av å spise kake. Har du en grå dag, bruk den til å glede noen andre istedet for å smitte dine negative hormoner på andre.

Ta riktig i neste kryss, la de positive hormonene vinne kampen. Vi formes av tusenvis av møter, og veldig mange av disse kan velges. Kle deg derfor med positive mennesker. Prøv å smil til verden, og verden kommer til å smile tilbake.

Artikkelen er også publisert på bratrening.no og tidl. blogg i 2012. Bilde med godkjennelse av Emelie Forsberg


Denne teksten hadde blant annet inspirasjon etter å ha sett videoen under. Jeg ser en jente som har fått denne positive energien av sine foreldre. En jente som har troen på seg selv og sitt. Historien bak kan være en helt annen, men det er det jeg ser. Jeg blir glad av denne jenta. Har du ikke fått med deg denne balasten er jeg sikker på at dette kan læres, det å stå forran speilet å si postivie ting om deg og dine. Skal vi prøve?