Ikke glem gode vaner i sommer, men trapp heller ned

30.06.2020

Trening og aktivitet vil aldri være bortkastet. Har du en god grunnform vil du få mindre tilbakegang på styrke og utholdenhet om man tar en pause eller mindre aktivitet. Men tar du en lat ferie med mye usunn mat og drikke vil arbeidsukene bli tunge å komme tilbake til, det samme selvsagt også aktivitetene dine.

Gjør noe nytt i sommer

Sommeren en periode man kan gjøre andre ting enn man ellers har tid til og sannsynlig har tid til å være aktiv, det blir også mer og mer populært med aktivitetsferie, kanskje spessielt i 2020?! En tid man kan leve ut noen fine aktiviteter man ellers ikke har hatt tid til. Hva med en fin fjelltur i Jotunheimen, sykle Rallarvegen, gå til en topp du alltid har lurt på om du skulle gjøre. Hva med et kajakkkurs, stisykkelkurs, klatrekurs eller noe annet gøy? Da får du "lurt" inn masse fantastisk trening, Og etterpå drive skikkelig slaraffenliv. Jeg mener at sommeren er tid for aktivitet og total hvile.

Reduser tiden men behold intensiteten

Ikke glem alt av gode vaner, men heller trapp ned. Det er utrolig stor forskjell å være helt fraværende fra trening i 4 uker i forhold til å ha 1 trening i uka over samme periode. Husk at man kan trene 2/3 mindre i tid enn i dag uten å minke form og styrke. Trener du 6 timer uken kan du i "sommerukene" trene 2 timer -forutsatt at du beholder en høy intensitet eller belastning.

Fjellturen kan med fordel tas som intervall, gå tungt i 4 minutter, gå rolig i to i minimum 20 minutter! Så kan de neste turene tas i prate og kos tempo!


Tren smart i sommer

  • Ikke ta helt pause, velg aktive sommersysler. Det fysologiske forfallet begrenses og du vil mentalt lettere ta tak i gamle gode vaner etter ferien

  • Du kan redusere 70% av tiden, med å beholde intensiteten uten forfall. Ta deg en 20 minutters intervall med oppvarming, å kos deg med familie å venner resten av tiden

  • Du trenger ikke et treningsstudio for å trene styrke. Se f.eks sunn og sprek for tips. En bratt fjelltur er super trening for sprettrompa og mye bedre for støttemuskelaturen enn på stuidoet

  • Litt er så utrolig mye bedre enn ingenting og all aktivitet og bevegelse er med i det store regnskapet hvordan kroppen din til slutt har det!


Jeg har Stisykkelkurs

Trenger du Personlig trener, praktiske treningstips eller coaching?

Les om Tren UTE i Verdal 

  •