Skred og toppturkurs i vinter.

Planlagte kurs
Trøndelag Skallstuggu 26 januar helgen, 16 mars helgen
Trøndelag Grong 2 mars helgen

Romsdal 19/1 helgen, 2 feb helgen (nybegynnere) 9 mars helgen 6 april helgen (vidregående) Kun 1-2 plasser ledig på videreg.

Sunndal , Phillipshaugen 20 april helgen

Jotunheimen Øst 2 mai helgen

Ledige helger 16-18 februar og 27-29 april! eg tar topptur, skredkurs vidrekommende , frikjøringkurs teknikk på oppdrag. Har base på Nordmøre/Romsdal men tar kurs “hvor som helst” på bestilling. Bare spør! tommy@bratrening.no/40216005

Kurs kan syes etter ønske men et standard Grunnkursene har som formål å gjøre deg klar til å finne fjell og gjøre turen mest mulig trygg og behagelig både opp og ned. Det aller meste foregår ute i fjellet! Du skal lære tryggere ferdsel i bratt snø!

Vi gjennomgår det å kunne tyde skredvarsel og planlegge tur utifra all informasjon vi kan hente inn. Vi planlegge selve turen sammen, og jobbe med å lese forskjellige typer kart. En god plan er uhyre viktig og det er mye som kan og bør planlegges i ro dagen før tur

Vi skal bli trygge på å måle bratthet digitalt og analogt der vi står, på avstand og snitthellning. Vi skal jobbe med å gjenkjenne trygge linjer, gjenkjenne skredterreng og skredfeller. Vi skal jobbe med avlasningsavstand, kjøremønster og generel fornuftig ferdsel i bratt snø

Vi vil praktisk på tur oppsøke og tolke informasjon om skredfare. Det blir trening på vurdering av snøstabilitet og hvordan ta egne skredfarevurderinger basert på observasjoner og tilgjengelig informasjon som vi gjorde før turen men også på tur

Vi skal jobbe mye praktisk med kameratredning med sender/mottakar, søkestang og spade og gjøre enkel førstehjelp

Vi jobber også litt med teknikk på ski både opp og ned samt mye annet. Vi begynner fredag kl 21, er ute på fjellet Lørdag formiddag og mer teori på kvelden. Søndag skal dere planlegge og gjennomføre tur men satser på å være ferdige kl 15. Det blir god tid til refleksjon og sosialt under hele helga

Mer under filmen..

Jeg har holdt kurs siden 2013 og d.d gjennomført 30 talls kurs, er under NF udanning. Konkurransealpinist fra 6 år, konkurert innen frikjøring, randonee og fjelltelemark. Jeg har gått toppturer i “hele ” verden og gått toppturer siden jeg fikk ski og gikk på haugene i nærheten! Har gått 119 av de 156 toppene i toppturbibelen til Friflyt

To bilder fra mitt kurs i Trønderavisa

Jobber også som Personlig Trener og kroppsøvningslærer og holdt kurs og foredrag i treningsbransjen siden 2003 så er vandt til å stå på scenen og ikke minst, jobbe med mennesker i alle “versjoner” Holder i tilegg Topptur og stisykkelcamp i Stryn samt ansvarlig for alt med MTB på Ekstremsportveko

Kurs i Åndalsnes

Kurs i Kristiansund

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *